Maestro Max op Facebook Maestro Max op Spotify Maestro Max op YouTube
MaestroMax.nl
Leerlijnen voor muziekles

In de muziekles gebruik ik meestal digitaal lesmateriaal, vooral video en audio. Om het overzichtelijk te houden, staat hier al het repertoire bij elkaar, geordend in leerlijnen op thema en op leerjaar.

Materialenmap Winter
In de winter spelen kinderen in de plassen en met de sneeuw. Ze gaan schaatsen en sneeuwpoppen maken. Dit zijn liedjes over de winter gesorteerd op leeftijd van groep 1 t/m 8.

Materialenmap Carnaval
Carnaval heeft zijn eigen muziek van Duitse Hoempa tot Caribische Samba. Dit zijn liedjes voor carnaval op de basisschool, gesorteerd op leeftijd van groep 1 t/m 8.

Groep 4-5 | Blaasmuziek
Ga mee met de Monsterfanfare en ontdek de wereld van de koperblazers, de houtblazers en de slagwerkers in harmonie- en fanfareorkest.

Groep 5 | Canon
Niets is er mooier dan een stem behalve twee stemmen of drie. Daarom zingen wij in de canon.

Groep 6 | Popmuziek
Het begon met de Blues. Daarna kwam de Rock n Roll en Beat-muziek. Pop kreeg inhoud door de protestmuziek, kleur van de Reggae en bleef luchtig met de Disco-beat. Nederland heeft zijn eigen Pop en wint het Songfestival.

Groep 7-8 | Wereldmuziek
Op het ritme van de wereldmuziek reizen wij van Suriname naar de U.S.A., van Bangladesh naar Indonesie, van Ierland naar Zuid Amerika, van New Orleans naar Africa, van Rusland naar Spanje en via Australie weer terug naar huis.

En toen? | Kinderboekenweek 2020
Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Materialenmap Groep 1-2
In groep 1-2 zijn de leerlingen bezig met onderwerpen uit de directe omgeving van de kleuters. Bijvoorbeeld: de omgeving in de klas, in het huis, knuffels, beren, optocht, muziek in de straat, het weer, kabouters en reuzen, sprookjes, feesten, seizoenen.

Materialenmap Groep 3-4
Voor groep 3-4 gaat de muzikale verkenning verder met onderwerpen uit de ruimere omgeving van de kinderen: onze wijk of in het dorp, de fanfare, heksen en tovenaars, fantasie, dieren, op reis met de trein, avonturen, drummen.

Materialenmap Groep 5-6
In groep 5-6 speelt de muzikale verkenning van onderwerpen in op de veranderende belangstellingswereld van de kinderen: verre landen, feesten, muziek uit verre landen, kleding, cowboys, kermis, ridders en jonkvrouwen, varen, insecten, ruzie, markt.

Materialenmap Groep 7-8
Voor de leerlingen in groep 7-8 is muziek altijd aanwezig: carnaval, de eindmusical, filmmuziek, ringtones, rap en liefde, oorlog en vrede, morgen en avond, verdriet, muziek op de computer, SMS-en ringtones, natuur en milieu, liefde.

Blokfluit Starter
Kennismaking met het notenschrift, de eerste toon op de blokfluit,

Gitaarles

Wie is Maestro Max
Hallo, ik ben Maestro Max. Ik heet eigenlijk René maar Meester Max klinkt zo mooi dus dan is dat wel oké.