Home Aanmelden Prijzen Vacatures voor docent zang, gitaar, drums, piano, keyboard, bas en saxofoon Links

Popschool

Professioneel onderwijs in popmuziek

Leerlijnen voor Muziekles

En toen? | Kinderboekenweek 2020
Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Materialenmap Groep 1-2
In groep 1-2 zijn de leerlingen bezig met onderwerpen uit de directe omgeving van de kleuters. Bijvoorbeeld: de omgeving in de klas, in het huis, knuffels, beren, optocht, muziek in de straat, het weer, kabouters en reuzen, sprookjes, feesten, seizoenen.

Materialenmap Groep 3-4
Voor groep 3-4 gaat de muzikale verkenning verder met onderwerpen uit de ruimere omgeving van de kinderen: onze wijk of in het dorp, de fanfare, heksen en tovenaars, fantasie, dieren, op reis met de trein, avonturen, drummen.

Materialenmap Groep 5-6
In groep 5-6 speelt de muzikale verkenning van onderwerpen in op de veranderende belangstellingswereld van de kinderen: verre landen, feesten, muziek uit verre landen, kleding, cowboys, kermis, ridders en jonkvrouwen, varen, insecten, ruzie, markt.

Materialenmap Groep 7-8
Voor de leerlingen in groep 7-8 is muziek altijd aanwezig: carnaval, de eindmusical, filmmuziek, ringtones, rap en liefde, oorlog en vrede, morgen en avond, verdriet, muziek op de computer, SMS-en ringtones, natuur en milieu, liefde.

Groep 1-2 | Herfst
De herfst is weer gekomen met regen en wind die rukt aan alle bomen. Wat doen de dieren? Wij trekken onze jasjes aan. Wij vieren Sint Maarten en Halloween.

Groep 3-4 | Herfst
Het gaat regenen en waaien. De blaadjes vallen van de bomen. Tijd om nieuwe kleren te kopen. Met Sint Maarten gaan we langs de deur en het is lekker griezelen met Halloween.

Groep 4-5 | Blaasmuziek
Ga mee met de Monsterfanfare en ontdek de wereld van de koperblazers, de houtblazers en de slagwerkers in harmonie- en fanfareorkest.

Groep 5 | Canon
Niets is er mooier dan een stem behalve twee stemmen of drie. Daarom zingen wij in de canon.

Groep 6 | Popmuziek
Het begon met de Blues. Daarna kwam de Rock n Roll en Beat-muziek. Pop kreeg inhoud door de protestmuziek, kleur van de Reggae en bleef luchtig met de Disco-beat. Nederland heeft zijn eigen Pop en wint het Songfestival.

Groep 7-8 | Wereldmuziek
Op het ritme van de wereldmuziek reizen wij van Suriname naar de U.S.A., van Bangladesh naar Indonesie, van Ierland naar Zuid Amerika, van New Orleans naar Africa, van Rusland naar Spanje en via Australie weer terug naar huis.

Wie heeft de rol?
Musical groep 8

Blokfluit Starter
Kennismaking met het notenschrift, de eerste toon op de blokfluit,

Gitaarles

Wie is Maestro Max
Hallo, ik ben Maestro Max. Ik heet eigenlijk René maar Meester Max klinkt zo mooi dus dan is dat wel oké.

Popschool Nederland
contactpersoon: René Schols